Mi vagyunk az ön üvegesei!
 Csak egyszer kell jól megcsinálni!
 Üveges, aki házhoz megy!

Az üvegekről

Üvegek története és tulajdonságaik.

Az üveg Magyarországon:

 Magyarországon az üvegkészítés legrégibb emlékei 14. századiak. Az Anjou királyok velencei hadjáratai nyomán jöttek olasz mesterek Magyarországra, s alapítottak üveghutákat. Nagy Lajos és Mátyás király udvarában velencei üvegtárgyakat használtak. A hazai üvegkészítésre a 18. századig az olasz, a 19. századtól pedig a cseh hatás nyomta rá bélyegét.


Read more...

Az üveg kiválasztásának követelményei

„Egy ablak üveg nélkül olyan, mint egy keret kép nélkül" A természetes fény hatással van közérzetünkre, segít a tájékozódásban, szerepet játszik környezetünk megítélésében és meghatározza időérzékünket is. Az üveg lehetőséget ad arra, hogy a fényt céljainknak és igényeinknek megfelelően használjuk és szabályozzuk. Az üveg kapcsolatot jelent a belső tér és a külvilág között. Mérete és kialakítása építészetileg és használati érték tekintetében egyaránt meghatározza az épület minőségét.


Read more...

Hővédelem

Hővédelem - hőszigetelő képesség

Két üveg közötti tér bezárásával csökkenthető a táblák közötti konvektív hőcsere és kihasználható a levegő alacsony hővezető képessége. Ezen üvegszerkezetek hővesztesége 1/3 részben a hővezetésből, és a konvekció-ból, 2/3 részben a táblák közötti sugárzásból keletkezik.

A sugárzással való hőátadás alacsony emissziós (Low-E) bevonattal jelentősen csökkenthető. Az üveg felületére felvitt rendkívül vékony ezüstréteg az átláthatóságot nem be¬folyásolja, de a hősugárzást nagymértékben visszatükrözi.


Read more...